Over Biodanza

Aanrader: artikel over Biodanza uit Spiegelbeeld

KLIK HIER VOOR EEN MOOI ARTIKEL OVER BIODANZA

 Wat is Biodanza

Wat Biodanza is laat zich moeilijk in woorden vangen. Biodanza moet je zelf ervaren om te ontdekken wat het voor jou kan betekenen. Je leert geen pasjes of mooie bewegingen. Biodanza is niet om naar te kijken maar om te doen. Je verbindt je gevoel met de muziek en daaruit ontstaat een unieke dans. Je danst jouw dans, jouw leven. In de dans maak je contact met jezelf, de anderen en de groep.

Door wekelijks te dansen wordt de groep steeds vertrouwder en veiliger voor je waardoor je jezelf steeds meer durft te laten zien. Omdat we niet praten tijdens het dansen worden we geholpen om meer in ons gevoel te komen en ons te uiten via de dans. Op die manier vindt er langzaam maar zeker een transformatieproces plaats dat zich ook gaat voltrekken in je dagelijks leven.

Het doel van Biodanza is:

  • Liefdevol, voluit en met plezier te (leren) leven;
  • Gezondheid en persoonlijke groei te bevorderen;
  • Bevorderen van de integratie van het denken, voelen en willen zodat je jezelf weer als ongedeelde eenheid kunt gaan ervaren.

Biodanza maakt gebruik van de volgende vijf lijnen:

Vitaliteit het leven met meer energie tegemoet treden
Creativiteit  het aanspreken van je creatieve vermogens
Sexualiteit   het ervaren van verlangen en plezier in je eigen sensualiteit
Affectiviteit   het geven en ontvangen van liefde met tederheid en respect
Transcedentie het uitstijgen boven je ego om hogere niveaus te bereiken van integratie met andere mensen, de natuur en de kosmos

We doen dansen en oefeningen om deze vijf lijnen te versterken.
Daarbij maken we gebruik van heel veel verschillende soorten muziek.

Biodanza is voor iedereen: jong en oud, man en vrouw, met of zonder danservaring.

logo biodanza

Rolando Toro

Biodanza is in de jaren zestig ontwikkeld door de Chileense antropoloog en psycholoog Rolando Toro Araneda. Het is vanaf dat moment zijn reis over de wereld begonnen.
Op het ogenblik wordt Biodanza in ruim veertig landen gegeven. Nederland is het snelst groeiende Biodanza-land met inmiddels tientallen plaatsen waar gedanst wordt en zes scholen waar Biodanza-leraren worden opgeleid.

Rolando Toro zegt:
“Biodanza nodigt ons uit intens te genieten van het moment. Als we in het hier en nu zijn, wordt het leven fantastisch en is elk moment vol van verrukking. Biodanza is eigenlijk het opnieuw ontdekken van liefde”.
“Je moed en je verlangen om te leven nemen toe. Je relatie met je partner, vrienden en ouders verbeteren. Je krijgt meer toegang tot liefde. Je creatieve vermogens nemen toe. Je hebt meer energie voor je werk en je studie. Je bent tevreden met jezelf en ziet de kwaliteit van je leven toenemen”.

Wil je een interview met Rolando Toro lezen klik dan hier.

rolando toro